Alles voor de thuisbakkerij

Een eigen bakkerij is voor veel mensen met een passie voor bakken een grote droom. Of je het nu bij een hobby houdt of er je werk van maakt, als bakker moet je het nodige materiaal in huis hebben. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt om succesvolbaksels te maken en hoe je dit op een georganiseerde en prettige manier doet. Voor bakkers van alle niveaus. Lees je mee?

Genoeg ruimte

Dat bakken een kunst is met een theorie erachter, dat hoef ik de meeste niet uit te leggen. Je hebt bepaalde ingrediënten en afmetingen daarvan nodig om tot een goed beslag te komen, maar om tot een smakelijk beslag te komen, heb je ook goede ideeën nodig. En natuurlijk genoeg ruimte om die ideeën uit te werken. Of dat nu in je huiskeuken is of een werkplaats, je hebt ruimte nodig op een werkblad. Een plek waar je deeg kan uitrollen en als je ingrediënten uit kan stallen. Een plek waar je daarna nog steeds genoeg plek hebt om die dingen tot een geheel te maken.

Al het gereedschap in huis

Daarnaast heb je natuurlijk zogenaamd gereedschap nodig. Een deegroller en cupcake doosjes zijn maar een klein deel van het arsenaal van een bakker. Als je graag bakt, kan ik je aanraden om in deze dingen te investeren. Zo heb je er langere tijd plezier van en vaak hebben betere producten ook een positieve uitwerking op het resultaat van je baksels.

Een geordende voorraadkast

Daarnaast grijp je natuurlijk niet graag mis, helemaal niet als het om alledaagse materialen gaat. Gelukkig kun je, als je dus genoeg ruimte hebt, ook een plek creëren voor de voorraad. Dit doe je onder anderen door je standaardingrediënten, zoals bloem en suiker in stazakken op te slaan. Zo is alles geordend en afgesloten en kan je in één oogopslag zien wat je nog hebt, of wat je in moet slaan. Dat ziet er niet alleen prettig uit voor het oog, het is ook nog eens heel functioneel. Handig, want al dat gebak alleen kan al voor een rommel zorgen.

In de verkoop

Mocht je nu besluiten om je cupcakes, taarten, cakes of broden te verkopen. Dan kan je dit doen via een eigen website of social media platform. Verpak alles in mooie dozen zodat men blij wordt wanneer ze het binnenkrijgen en je producten niet beschadigen. Dat ziet er gelijk een stuk professioneler uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *