Modetrends

Mode is een begrip waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. In de bladen, op televisie of online overal zie je wel iets voorbijkomen met betrekking tot de laatste modetrends. Niet iedereen houdt van mode en er zijn groepen die zich er juist tegen verzetten door zich anders te kleden. Dit is voor hen een manier om zich te verzetten en individualiteit te laten zien. Maar velen volgen de laatste modetrends op de voet. Mode kan op elk moment ontstaan en groeien. Vaak wordt het door de grote modehuizen bepaald, maar zij kijken dan weer naar wat de mensen op straat graag dragen. Als mode een trend wordt, dan zie je het overal en draagt de grote meerderheid kleding in deze stijl. Mode is heel tijdsgevoelig. Het scheelt per seizoen wat er in de mode is. Ook is het vaak zo dat wat nu in de mode is over een paar jaar alweer uit het straatbeeld verdwenen is. Maar het kan dan zomaar zijn dat het jaren later ineens weer een trend is.

Modemerken

Wat er in de mode is wordt onder jongeren vooral bepaald door diverse factoren. Bepaalde grote bekende merken zetten hun producten in de etalage via bekende influencers, Dj’s of sporthelden. Met name pubers zijn zeer gevoelig voor dit soort trends en zijn bereid grote bedragen uit te geven aan merkkleding. Het erbij willen horen heeft op deze leeftijd grote invloed. Bij merkkleding betaal je niet alleen gemiddeld meer geld voor de kleding, maar je betaalt ook voor het ontwerp van de kleding. Het heeft immers een eigen handelsmerk, en er worden meestal goede materialen gebruikt. Van merkkleding wordt wel gezegd dat het langer meegaat dan andere kleding, en over het algemeen is dat inderdaad waar. Een aantal bekende merken in de modebranche zijn airforce en black bananas kids.

De toekomst van onze mode

Het voorspellen van de modetrends voor de komende jaren is lastig. Het is altijd wel gemakkelijk te zeggen wat mode is geweest. In de jaren ’90 waren dit felle kleuren, bijvoorbeeld en broeken met een hoge taille. Mode kan ook weer terugkomen, wat we vandaag de dag zien en wat we retro noemen. Modekenners gaan er van uit dat met name duurzaamheid een belangrijke trend gaat worden. Kleding die op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd wordt zal in populariteit gaan winnen. De herkomst van de kleding en of er bijvoorbeeld kinderarbeid aan vooraf is gegaan zal voor veel modeketens een steeds belangrijker item worden de komende jaren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*