Soort brandstof kiezen voor mijn nieuwe auto

shortlease

Genieten van je nieuwe auto en ook nog eens een weloverwogen keuze maken? Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, heb je waarschijnlijk goed nagedacht over waarvoor je de auto gaat gebruiken. Wil je nu een auto kopen, maar heb je geen idee welke brandstofsoort gunstig is voor jouw situatie? Dan is het verstandig om hier verder in te duiken.

Brandstof

Hedendaags kennen we vele soorten brandstoffen en motoren voor auto’s. De meeste mensen rijden met een benzinemotor of dieselmotor en tegenwoordig zien we ook steeds vaker elektrisch aangedreven motoren. Het ligt er maar net aan hoe je auto gaat gebruiken en wat je budget is voor je nieuwe auto. Rijd je bijvoorbeeld veel kilometers en wil je daarom een degelijke en zuinige auto? Dan kies je al snel voor een auto met dieselmotor. De meeste mensen kiezen voor een dieselmotor vanaf 15.000 kilometer per jaar rijden. 

Het omslagpunt om een diesel te rijden is voor veel mensen verschillend en ook afhankelijk van hoe oud de auto is en het verbruik ervan. Voor sommigen is het namelijk pas bij 30.000 kilometer per jaar interessant om te dieselen.

Omdat auto’s veel worden gebruikt en de uitstoot veel invloed kan hebben op het milieu, worden auto’s steeds milieuvriendelijker en worden de motoren steeds geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk uit te stoten en daarnaast zo zuinig mogelijk te rijden. Dit is dus zowel positief voor het milieu als voor de portemonnee van de gebruikers van de auto.

Situatie

Het is sterk afhankelijk van jouw situatie en een aantal andere factoren die bepalen voor welke brandstof je moet gaan. Zo moet je kijken naar hoeveel kilometer je per jaar rijdt, hoeveel wegenbelasting en verzekering je per jaar betaald en wat de brandstofkosten zijn per brandstofsoort. Als je dit allemaal berekent kun je dit vergelijken met elkaar en een keuze maken wat voor jou het meest gunstig is.

Soort auto

Naast de brandstof is het natuurlijk ook altijd belangrijk om te kijken welke auto past bij het gebruik ervan. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor het kopen of juist het leasen van een auto, dan kun je dit zowel zakelijk als particulier doen. Wanneer je veel zakelijke kilometers maakt en de auto tijdelijk nodig hebt of ieder jaar of iedere paar maanden wil veranderen van auto, dan is shortlease zakelijk mogelijk een goede keuze. Maar ook als particulier kun je kiezen voor shortlease. Zo rijd je een nieuwe auto en zit je niet vast aan langlopende leasecontracten.